mandag 29. oktober 2012

Rørete tale fra Geert Wilders

I talen til det svenske Tryckfrihetssällskapet i Malmö sist lørdag (27. oktober 2012) sa Geert Wilders bl.a. følgende:
I always make a distinction between Muslims and Islam. Most Muslims are moderate, most Muslims are non-violent, but the ideology of Islam is dangerous. The moderates are the captives of the barbaric system of Islamofascism. There is no moderate Islam.
Man kan undre seg over om Wilders forstår hva han selv sier her. I de første setningene påstår han at han alltid skiller mellom muslimer og islam. I de to siste setningene sier han at et slikt skille er umulig, for alle muslimer er «islamofascister» enten de vil eller ei. Dette er selvfølgelig en selvmotsigelse av dimensjoner. Påstanden om at han skiller mellom muslimer og islam blir i beste fall bare et spill for galleriet. Slik sett stiller Wilders i samme klasse som f.eks. Robert Spencer som jeg omtalte i forrige blogginnlegg.

3 kommentarer:

  1. Ay, ny rekord i selvmotsigelse? Ytringsfrihet er vel retten til å "gi uttrykk for den forvirrende som hersker i hans indre" som en norsk politikere formulerte det.

    SvarSlett
  2. Bytt om muslims & islam med kristne og kristendommen eller kanskje aller helst kristne og "kirken", så ser du hvor uproblematisk påstanden er. Type:

    Jeg skiller alltid mellom kristne og kirka. De fleste som kaller seg kristne er moderate mennesker, mens kirka sine synspunker er uholdbare og farlige. De kristne misbrukes av ei barbarisk kirke. Det finnes ikke noe slikt som ei moderat kirke.

    Man kunne utmerket tenke seg noen yttre noe slikt i forbindelse med en eller annen sak som kirka brenner sterkt for, enten det nå er frelse av homofile eller motstand mot abort.

    La oss heller si det slik: Jeg hadde trodd at det ikke fantes noen moderat Wilders. Det har du lært med at det gjør.

    SvarSlett
  3. Islam er hva de gale skjeggebustene preker i de arabiske kjerneområdene (islam er dogmatisk og setralistisk) - men merkelig nok finnes det massevis av mye mindre krigerske muslimer i alle (andre) verdenshjørner. De moderate har trolig knagre vilkår i Saudi-Arabia, Iran og Egypt m.fl.

    Ikke helt konsistent? Nei, verden er sjeldent dét.

    SvarSlett